Project Titan - България :: Анализатори: Blizzard правят кежуъл ММО
Последвайте ни във Facebook

Анализатори: Blizzard правят кежуъл ММО
Blizzard въобще не обичат да говорят за своята нова ММО игра Titan. Даже думата Titan е нищо повече от работното название на проекта. А когато отворят дума за нея, то фразите са все от вида „много сме уверени в успеха на играта”, „тя е просто потресаваща”, „много е амбициозна”.

Аналитикът Арвин Бхатия характеризира Titan като „ново кежуъл ММО”, в последния си анализ. Звучи малко конфузно за феновете. Разбира се, думите му не са подплатени с факти, но работата му като аналитик предполага, че човека има достъп до малко по-конкретна информация, в сравнение с обикновените хора.

Впрочем, в неговия отчет има и други интересни моменти. Всеизвестно е, че в момента Activision Blizzard черпят мощно финанси от две игри - World of Warcraft и Call of Duty. Арвин Бхатия счита, че в близките една-две години ситуацията ще се промени: очаква се възраждане на серията Spyro, старта на Diablo III и продължението на StarCraft II. Тук някъде трябва да се появи и самият проект Titan, чиято дата на излизане според аналитика трябва да се състои през 2013.

Преди време изтекоха данни от Blizzard, според които студиото действително планира заглавието да се появи през последната четвърт на 2013. Може би ръководството отчита възможността популярността на World of Warcraft с времето да се понижи.

blizzard/activison
източник
Дата: 01 Юли 2011г.